Dodijeljene Nagrade hrvatskog glumišta

OVE SU subote u zagrebačkom HNK dodijeljene Nagrade hrvatskog glumišta za 2012. godinu, a usto su uručene i nagrade za životno djelo.

U području drame ta je nagrada ove godine pripala Zlatku Vitezu, a u području operete i mjuzikla Richardu Simonelliju.

Najbolja dramska predstava "Unterstadt" Zlatka Svibena

Najboljom dramskom predstavom proglašena je predstava "Unterstadt" Zlatka Svibena u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, a ista je predstava osvojila i nagradu za Najbolje redateljsko ostvarenje.

Za glavnu žensku dramsku ulogu nagrađena je Alma Prica za ulogu Medeje u predstavi "Medeja", a Hrvoje Kečkeš dobio je nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu odigravši Albina u predstavi "Krletka" Satiričkog kazališta Kerempuh. Nagrade za najbolje sporedne uloge osvojili su Mario Mirković i Doris Šarić-Kukuljica, a najboljim su mladim umjetnicima proglašeni Marko Petrić i Iva Mihalić.

U kategoriji lutkarskih predstava i predstava za djecu i mladež, žiri je najboljom proglasio predstavu "Rent a friend" u režiji Anje Šuše.

Najbolja opereta ili mjuzikl je "Cabaret", najbolja plesna predstava "Interface"

Najuspješnijom predstavom u kategorijama operete i mjuzikla proglašen je "Cabaret" Dore Ruždjak Podolski u izvedbi Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, a za najbolje redateljsko, dirigentsko ili koreografsko ostvarenje u kategoriji operete i mjuzikla nagrađen je Igor Barberić za "Footloose".

Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Kristini Kolar za ulogu Metelle u predstavi "Pariški život", dok je nagradu za najbolju mušku ulogu dobio Dražen Čuček za ulogu Master of Ceremonies (Emcee) u predstavi "Cabaret".

Najboljom plesnom predstavom proglašen je "Interface" Snježane Abramović Milković u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla u koprodukciji sa Zagrebačkim kazalištem mladih, a Abramović Milković proglašena je i najboljim koreografom u ovoj kategoriji. Najbolju žensku plesnu ulogu ostvarila je Petra Hrašćanec za predstavu "Love will tear us apart", a za najbolju mušku plesnu ulogu nagradu je dobio Ognjen Vučinić za "Interface".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.