Direktor Levi´sa poručuje: Nemojte prati svoje traperice, čuvajte okoliš!

Screenshot: YouTube

DIREKTOR najpoznatijeg svjetskog proizvođača traperica, tvrtke Levi Strauss & Co., Chip Bergh sudjelovao je nedavno u raspravi na konferenciji Brainstorm Green.

Pritom je ustvrdio da se traperice ne trebaju prati, štoviše, par koji je u tom trenutku nosio na sebi treba "tek vidjeti perilicu rublja", kazao je, a ima ih otprilike godinu dana, piše Mashable. Poručio je da postoje metode kao što su da odstranjujete samo mrlje ili ih vjetrite na zraku, potkrepljujući teoriju izjavom da on još uvijek "nije dobio nikakvu kožnu bolest".

"Najvažnije od svega nam je proizvoditi robu koja čuva okoliš. Ako kupite naše traperice, one će trajati duže nego isti opseg struka kod većine ljudi", kazao je. Usto što je napomenuo da se njihove traperice ne trebaju prati, pojasnio je i da Levi's sad ima liniju "Waterless", za koju je značajno to da se u proizvodnji upotrebljava znatno manje vode nego inače.

Berghovi komentari o pranju rublja nisu ništa novo. Levi's teoriju o ne pranju zagovara godinama, pri čemu se često spominje i zamrzavanje traperica kako bi se smanjio razvoj bakterija na njima (doduše, zbog te je teorije Levi's naišao na kritike, budući da ona nije učinkovita, već im se predbacuje da su njome samo pokušavali "spasiti svoj imidž, a ne vašu higijenu").

Pogledajte što je Bergh još kazao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.