Đakovačka ergela lipicanaca danas u glazbeno-scenskoj predstavi

Foto: Shutterstock

ĐAKOVAČKA Državna ergela lipicanaca danas će se brojnoj publici prikazati u jednom sasvim drugačijem svjetlu.

U Ergeli su odlučili ove godine uljepšati ionako čaroban mjesec prosinac i nadolazeće blagdane sa raskošnom baroknom glazbeno - scenskom konjičkom predstavom. O čemu se točno radi pojašnjava v.d. ravnatelj Ergele Nidal Korabi.

"Radi se o jednoj glazbeno-scenskoj predstavi, o jednoj priči o lipicancima i o njihovom dolasku u Đakovo. Ono što je nas potaknulo je ustvari vizija da ovaj neizmjeran potencijal đakovačke Ergele i uzgojni i turistički pokušavamo aktivirati i da probam u ovoj stvarno ultra modernoj jahaonici koja je na svjetskoj razini, dati još jedan dodatni smisao i važnost koju zaslužuje", pojašnjava Korabi.

Iako je u početku bila planirana samo jedna predstava, ona u 17 sati, zbog iznimnog interesa ubačena je još jedna, u 19 sati. Iako dvorana broji više od 400 sjedećih i određeni broj stajaćih mjesta obje su predstave gotovo u potpunosti popunjene, kaže Korabi.

"Vjerujem da je ovo jedna ako ne i najveća predstava ovakvog karaktera koja je ikada izvedena u Hrvatskoj. Sudjelovat će 15 različitih konja lipicanaca i više od 50 i jahača i vozača i plesača i svih onih koji izravno sudjeluju u predstavi", istaknuo je Korabi.

Unatoč iznimnoj popunjenosti i činjenici da je već sada na listi za čekanje na karte ostalo oko 200 osoba, neće biti organizirane dodatne predstave. Bar ne ove godine, no želja je da ova manifestacija postane tradicionalna, kaže Korabi.

Uz Ergelu u organizaciji predstave sudjelovali su i članovi Udruge 'Lipicanska barokna raskoš', Udruga kontessa, Podkalnički plemenitaši i KUD Tena Iz Đakova, a u veseloj blagdanskoj bajci posjetitelji će moći uživati u baroknom umjetničkom jahanju s elementima visoke dresure u kojoj će kao glavni glumci nastupiti kraljevski bijeli lipicanski pastusi, ali i dresurni jahači, kočije i dame u krinolinama.

Predstave su na rasporedu u 17 i u 19 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.