Britanci pozivaju: Dođite u ovu prekrasnu hrvatsku skrivenu uvalu!

Foto: Shutterstock, A. Gospić/Dugiotok.hr

"NASTAVLJAJUĆI seriju predstavljanja manje poznatih odredišta za odmor u Europi nudimo vam vodič za Sakarun na Dugom otoku u Hrvatskoj".


Tim riječima počinje još jedan poziv Britancima na hrvatsku obalu, koji je objavio britanski Telegraph. Oni Sakarun preporučuju kao savršeno mjesto za obiteljski odmor, "mjesto na kojem se možete do kraja opustiti, a kad postane prevruće zaroniti u tirkizni zaljev".



Što se Telegrapha tiče Sakarun je poseban "po intenzitetu boja: tamnih borovih šuma, sjajnih bijelih kamenčića i mora koje mijenja boje tijekom dana, ovisno o poziciji Sunca. Kad ga se gleda s brda iznad zaljeva, more je intenzivno tirkizno, više izgleda kao da ste na Karibima nego na Jadranu. Ovo je jedno od hrvatskih najljepših, ali manje poznatih mjesta".


"I sama vožnja do otoka je zadovoljstvo već samo po sebi. Bijelo-plavi Jadrolinijin trajekt isplovljava iz luke u Zadru, gradu u čijoj predivnoj jezgri nisu dozvoljeni automobili, među melankoličnim rimskim ruševinama, veličanstvenim crkvama i venecijanskim utvrdama. S mjesta na gornjoj palubi nestaju svi znakovi urbanog života, nestajući u maglovito plavom jadranskom krajobrazu, dok trajekt plovi među razbacanim otočićima arhipelaga, od kojih je Dugi otok najudaljeniji", piše Telegraph.

Ovdje provjerite što još poručuju svojim čitateljima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.