Beograđanin s Lučkog ima još jednu poruku za hejtere: Bring it on!

Screenshot: HRT

NAKON što se ustanovilo tko se krije iza, sad već legendarnog, komentara gužve na naplatnim kućicama autoceste A1 ("Šta je ovo, 'Mad Max'?"), glavni akter videa u kojem je zabilježena njegova duhovita i oštra kritika ("Nije gužva, nego je katastrofa. Uvedite vinjete, na što liči ovo, kakvo iživljavanje.") zainteresirao je dodatno domaću javnost.

40-godišnji koreograf i plesač, Leo Mujić, Beograđanin sa zagrebačkom adresom, otkrio je HRT-u da ga je popularnost koju mu je donijela izjava o gužvi poprilično zatekla. "Nisam na društvenim mrežama, nisam imao pojma što se događa. Javili su mi frendovi, neki bliski prijatelji. Ne znam što da kažem. Ovo što se odjednom stvorilo oko mene nije popularnost. Balkanu treba takva vrsta zabave i to razumijem, ali ja se odavno bavim poslom koji zaslužuje mnogo veću pažnju. Kultura, umjesto nekulture", kaže Mujić i dodaje da je shvatio do koje je mjere stvar eskalirala kada ga je jutros nekoliko novinarskih ekipa dočekalo pred vratima stana.

Mujić o svom poslu, životu u Zagrebu

U prilogu za HRT Mujić je, vjerojatno na radost svekolikog puka koji mu je ukazao toliko zainteresiranost, otkrio neke detalje iz svog života.

"Živim jako dobro od svog posla i živim u Zagrebu. Zagreb je adresa, a radim svugdje. Hrvatska je jedno od mojih tržišta. Radim internacionalno. Nisam vezan ni za jednu kuću. Ja sam freelance artist. Slobodan umjetnik koji radi po pozivu i radi po izboru. A izbor je luksuz.

A u Lučkom sam se zadesio jer koristim taj fenomenalni servis, Bla Bla Car, jer autobusom ne mogu... Ne radi se o novcu, nego, kako sam često na relaciji Zagreb-Rijeka, brže dođem. Ti momci i cure iz Rijeke stvarno vitlaju tim cestama i za čas sam tamo. Tako da smo mi zapravo na naplatnoj rampi bili za sat i deset minuta. Pa smo onda još sat i deset minuta čekali...

Egzotično mi je bilo saznanje da Slovenija da svojih 200 i pol metara autoceste se sjetila da ima najskuplje vinjete svijetu, a Hrvatska ih nema. Nije mi jasno zašto, imate najbolje ceste u Europi. Jedne od najboljih cesta. Ne znam, ovo je zaista... Doesn't make you want to come to Zagreb anymore... Sat i pol vremena, još bez klime. Baš je bio 'Mad Max', osjećao sam se kao Charlize Theron, još samo da si presiječem ruku i evo je. Prelazak je izgledao k'o neka nemoguća misija, k'o prelazak u Rumunjsku '82. Baš je bilo ono, Sjeverna Koreja", priča Mujić.

Otkrio je i čime se trenutno bavi: "Dođite u teatar, to je prava stvar"

Otkriva da ono čime se sada bavi je adaptacija svjetskih poznatih i manje poznatih klasika za baletno izdanje. "Primjerice, kao što sam radio 'Anu Karenjinu', 'Opasne veze' koje se sada izvode na Dubrovačkim ljetni igrama, zatim 'Šeherezadu', pa 'Romea i Juliju' u Rigi...", kaže Mujić te dodaje: "To što sam ja rekao na Lučkom, to je najmanje interesantna stvar što se mog života tiče... Tako da, dođite u teatar, ne bojte se teatra, to jest jedan elitistički sport, ali dođite, tamo se dešava prava stvar. Jer - ono što ja radim je puno interesantnije nego što umijem kazati. Mislim, moj pravi način izražavanja je tamo".

"Bring it on, it's fine"

A o reakcijama na njegov komentar o gužvama na autocesti, Mujić kaže da je svačija izjava podložna interpretaciji i različitoj percepciji: "Netko se naljutio, netko se nasmijao, netko se rasplakao, netko se pokajao... Bring it on, it's fine".

Kompletan prilog možete pogledati ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.