Beastie Boysi protiv korištenja njihove pjesme u hit reklami

Foto: Guliver/Getty Images

PRAVNA bitka oko parodiranja njihove pjesme "Girls", natjerala je Beastie Boyse da uzvrate istom mjerom - tužbom.

Naime, nakon što se prošlog tjedna u medijima pojavila simpatična reklama GoldieBloxa u kojoj je parodirana njihova pjesma "Girls", video je postao viralan i u kratkom vremenu skupio preko osam milijuna pogleda.

Odvjetnik hip-hop grupe kontaktirao je čelništvo tvrtke kako bi im dao do znanja da su Beastie Boysi odavno dali do znanja da korištenje svojih pjesama u marketinške svrhe nikada neće dopustiti, a taj je potez naišao na kritiku i mnogi su stali na stranu tvrtke.

To je tvrtku navelo da reagira i od suda u San Franciscu zatraži odluku koja im dopušta parodiranje pjesme.

Članovi grupe u otvorenom pismu iznijeli su svoje stavove:

"Kao i milijuni ljudi koji su pogledali reklamu, i mi smo bili impresionirani kreativnošću i porukom koju istinski podržavamo. Međutim, koliko god kreativna bila, ovo je i dalje reklama koja je stvorena kako bi prodala određeni proizvod, a još davno donijeli smo odluku da ne dopuštamo korištenje naših pjesama u reklamama. Kada smo vas upitali zašto je i kako naša pjesma "Girls" završila u reklami bez našeg dopuštenja, VI ste tužili NAS".

Iako neki mediji potez grupe pokušavaju prikazati negativno, činjenica je da je tvrtka pjesmu koristila bez dopuštenja i da tužbom vjerojatno dodatno pokušavaju privući pažnju na svoj brend.

GoldieBlox još uvijek nije odgovorio na otvoreno pismo Beastie Boysa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.