Apple: MacBook Pro je najbolje računalo koje smo proizveli



UZ PREDSTAVLJANJE operativnog sustava iOS 6, Apple je jučer na Worldwide Developers Conference otkrio najnovije modele MacBook Pro računala. Nova prijenosna računala opisana su kao još tanja, brža i "najbolja računala koje je Apple proizveo".

Iz Applea poručuju da je rezolucija od 2880 x 1800 piksela novog MacBooka Pro najveća kad su u pitanju prijenosna računala, a dodatno je povećana i kvaliteta samog ekrana koji se još uvijek sjaji, ali puno manje bliješti.

Novi MacBook Pro s retina zaslonom debljine je tek 1,8 cm, poput MacBook Aira, a težak je 2 kg. Računalo pogoni Intelov četverojezgreni procesor takta 2,7 GHz, uz 16 GB RAM-a i 768 GB flash memorije. U Appleu tvrde da će se na računalu moći raditi do 7 sati, a baterija će u standby načinu rada moći izdržati čak 30 dana.

Od ostalih dodataka treba spomenuti SD čitač kartica, HDMI, dva USB 3.0 ulaza, MagSafe ulaz za dodatno napajanje i dva Thunderbolt ulaza. Korisnici će uživati u korištenju staklenog trackpada, tipkovnice s pozadinskim osvjetljenjem, Bluetoothu, Facetime HD kameri, dva mikrofona i poboljšanim stereo zvučnicima, a cijena koju će morati platiti iznosit će 3749 dolara.

"Konkurenciji će vjerojatno trebati oko godinu ili dvije da nas dostignu", izjavio je analitičar Frank Gillet za Wired.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.