9GAG: Ako kužite ovaj mem, stari ste

Foto: Press

"Ako kužite ovaj mem, stari ste", stoji u novoj objavi 9GAG-a uz scenu iz Simpsona i natpis koji je odmah probudio uspomene Milenijalcima i onima starijima od njih, a s upitnikom nad glavom ostavio pripadnike generacije Z i mlađe.

"Moj obiteljski kompjuter", stoji uz Homera Simpsona koji otvara vrata razbojniku uz kojeg piše: "LiNkiNg PaRk - nUmB.exe" i stoji logo LimeWirea, početkom 2000-ih popularne platforme za download piratskog sadržaja. Mnogi koji su koristili LimeWire kada streaming glazbeni servisi i YouTube nisu postojali, u komentarima su se prisjetili svih problema u koje ih je LimeWire znao uvaliti.

"Samo gledajući ovaj mem imam osjećaj da skidam neki virus na komp", "Nikad nije trebalo skidati .exe s LimeWirea, naučio sam to na teži način", "Skineš pjesmu i odjednom shvatiš da imaš i 10 novih programa na računalu", "Komp mi je u to vrijeme imao više virusa nego što postoji varijanta covida danas", šalili su se neki.

Drugi su pak pokušali mladim generacijama objasniti o čemu se tu radi: "Dopustite da objasnim. Ta ikona je logo LimeWirea. To je bilo mjesto gdje ste nekada mogli skidati glazbu. Ali susreli ste se s dva glavna problema: prvi je bio taj da je većina datoteka bila samo virus, a drugi da ste morali čekati satima da preuzmete jednu stvar. Ponekad i nekoliko dana. (U ovom slučaju, datoteka je .exe pa je to bio virus)."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.