39 godina nakon prvog filma stiže nam nastavak kultnog horora Stephena Kinga

Screenshot: Youtube

KULTNI horor Isijavanje, snimljen prema romanu Stephena Kinga, dobio je svoj nastavak 39 godina kasnije.

Radi se o filmu Dr Sleep koji je također snimljen prema Kingovom romanu, a u njemu pratimo odraslog Dannyja, sina poludjelog domara koji se nekoliko desetljeća nakon događaja iz prvog filma bori s alkoholizmom, a svoje psihičke moći koristi kako bi zaštitio djevojčicu sa sličnim moćima od mračnog kulta koji se hrani njihovim moćima. 

Film je snimljen prema istoimenom romanu Stephena Kinga iz 2013. godine, a redatelj Mike Flanagan otkrio je da se radnja događa u istom kinematološkom svemiru kao i film Stanleyja Kubricka. 

Kubrickovo Isijavanje izašlo je 1980., ali kako Stephen King nije bio zadovoljan njegovom verzijom, sam je producirao mini seriju u kojoj je adaptirao isti roman 1997. Iako je istaknuo da će njegov film biti direktna adaptacija Kingova romana iz 2013., Flanagan tvrdi da će poštovati Kubrickovu verziju. 

"Ovo će biti adaptacija romana Dr Sleep koji je nastavak Kingova romana Isijavanje, ali i dalje se nalazi u istom svemiru kao Kubrickova adaptacija Isijavanja", rekao je Flanagan i dodao da mu je bio veliki izazov oslanjati se na sva tri izvora. Flanagan je u svom filmu iskoristio neke scene iz Kubrickova Isijavanja. 

Glavnu ulogu tumači glumac Ewan McGregor, a pridružit će mu se Rebecca Ferguson, Jacob Tremblay, Cliff Curtis i drugi. 

Film bi se u kinima trebao pojaviti 30. listopada ove godine, nešto manje od dva mjeseca nakon što je objavljen još jedan film iz radionice Stephena Kinga - drugi nastavak remakea legendarnog horora Ono

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.