19 hitova za koje možda niste znali da su obrade, neki će vas sigurno iznenaditi

Screenshot: YouTube

OBRADE ponekad postanu toliko popularnije od originala da mnogi uopće ne znaju da se ne radi o originalu. BuzzFeed je napravio listu takvih pjesama za koje možda niste znali da su coveri, a neke od njih mogle bi vas iznenaditi.

1. Torn – Natalie Imbruglia - općepoznati hit za koji mnogi ne znaju da je obrade pjesme ispod iz 1995. godine (klik na ime pjesme vodi vas na tu verziju na YouTubeu).

2. Respect – Aretha Franklin - Verzija Otisa Reddinga izašla je dvije godine prije slavne obrade.

3. Girls Just Wanna Have Fun – Cyndi Lauper - pjesmu je snimio Robert Hazard 1979. godine, a obradila ju je kasnije i Miley Cyrus.

4. Tainted Love – Soft Cell - 17 godina prije pjesme koju gotovo svi znaju izašla je originalna verzija koja je bila komercijalni promašaj. 

5. It's My Life – No Doubt - 11 godine prije verzije No Doubta izašao je original britanske grupe Talk Talk.

6. Emotion – Destiny's Child - Originalnu verziju iz 70-ih obradili su i Bee Gees u devedesetima.

7. It's Oh So Quiet – Björk - originalna engleska verzija izašla je 1951. i bila je prerada njemačke pjesme Und jetzt ist es still.

8. Don't Cha – Pussycat Dolls feat. Busta Rhymes - Pjesma je snimljena godinu dana prije originala.

9. Jersey Girl – Bruce Springsteen - Tom Waits napisao je pjesmu tri godine prije nego ju je Springsteen obradio (i promijenio stih u njoj te dodao jedan svoj), a dvojac je pjesmu izveo skupa na Springsteenovom koncertu.

10. I Will Always Love You – Whitney Houston - Pokojna pjevačica snimila je obradu hita Dolly Parton 18 godina nakon originala.

11. Hound Dog – Elvis Presley - Pjesma koja je obrađivana više od 250 puta, no Elvisova verzija postala je najslavnija te je još uvijek jedan od najprodavanijih singlova svih vremena.

12. Hallelujah – Jeff Buckley - pjesma koju mlađe generacije znaju iz Shreka zapravo je nastala 1984. godine, no nije bila previše uspješna.

13. My Prerogative – Britney Spears - obrada pjesme Bobbyja Browna iz 1988. godine, uz nekoliko promijenjenih stihova.

14. Twist and Shout – The Beatles - pjesma koju su obradili brojni glazbenici, među kojima su i The Who te Isley Brothers.

15. If I Were a Boy – Beyoncé - tehnički nije cover, no sličnost se ne može osporiti.

16. Landslide – The Dixie Chicks - hit iz ranih 2000-ih obrada je pjesme Fleetwood Maca iz 1975. Obradili su je i Smashing Pumpkins.

17. Drift Away – Uncle Kracker - pjesma koja je doživjela stotine obrada, a original malo poznatog Johnnyja Henryja Kurtza je zapravo iz 1972.

18. Big Yellow Taxi – Counting Crows feat. Vanessa Carlton - Joni Mitchell napisala je pjesmu tijekom posjeta Havajima.

19. I'm a Believer – Smash Mouth - Starije generacije znat će da je ova pjesma hit Monkeesa iz 1970-ih godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.