Žena je mislila da joj je mačka uginula. Mjesecima kasnije dogodio se šokantan obrat

Foto: Shutterstock

MAČKA Willow prošle godine nestala je iz obiteljske kuće u Bristolu. Njezini vlasnici isprva nisu bili zabrinuti jer je mačka često odlazila, ali uvijek se vraćala. Sve je počelo nakon što je Willow 2019. napala susjedova mačka. Nakon tog incidenta nestala je na par dana. No ovoga puta to se nije dogodilo.

"Nakon mjesec dana bili smo jako zabrinuti", ispričala je Iris Kaye-Smith za Mirror. Iris je s obitelji tražila Willow, preokrenuli su svaki kamen, posjetili susjede, ali nitko je nije vidio. 

"Nakon par mjeseci izgubili smo nadu. Spremili smo njezinu zdjelicu i bacili mačju hranu", prisjetila se.

Poruka koja je sve promijenila

Nedugo nakon toga Iris je iselila iz roditeljske kuće i potražila stan u Londonu. Otprilike devet mjeseci nakon nestanka voljene ljubimice, sjedila je u pubu. Tada je od majke Jo primila poruku u kojoj je bila fotografija Willow kako sjedi na podu u kuhinji i jede tunu.

"Bilo je prilično nevjerojatno da se pojavila. Navodno je samo ušetala u kuhinju kao da nikad i nije nestala i otrčala do mjesta gdje je stajala njezina zdjelica s hranom", nastavila je vlasnica.

Obitelj je bila presretna što se mačka vratila, ali jedan detalj im je upao u oko. Nije bila mršava, a krzno joj je bilo čisto. 

Willow je imala drugi dom

Jo je sljedećeg dana pratila svoju mačku u šetnji susjedstvom. Ispostavilo se da je Willow od početka karantene posjećivala stariju susjedu po imenu Jan. Starija žena mislila je da je to njezina mačka pa se brinula za nju. Čak je platila i veterinarski račun.

"Laknulo nam je kad smo shvatili da je bila na sigurnom i da je pravila društvo usamljenoj starici", zaključila je Iris.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.