ZAGREB Spasili su malenog šišmiša koji je gotovo uginuo od ozeblina

Foto: Facebook

NI MALENI šišmiši nisu imuni na ovako niske temperature. Dvije bebe pronađene su i odvezene na Veterinarski fakultet. Jedan je, nažalost, izgubio bitku, a drugog su spasili djelatnici Veterinarskog fakulteta (Klinika za zarazne bolesti). Malci su bili doslovno zamrznuti i pravo je čudo što je jedan preživio.

U ovakvim situacijama prvo i osnovno što trebate napraviti jest dobro zagrijati smrznutu životinju. Možete ga zamotati u toplu krpicu, u flašicu staviti vruću vodu, začepiti je i omotati krpicom te staviti ispod šišmiša. Možete se poslužiti i termoforom ili električnom dekom. Nakon što se šišmiš ugrijao, nahraniti ga i napojiti.

Nahraniti ga možete usitnjenom hranom za mačke (nikako ne suhom). Šišmiši mijenjaju svoja staništa u potrazi za toplijim mjestom, a ako vam se dogodi da pronađete pothlađenog šišmiša, slijedite ove upute ili se jednostavno obratite osobama koje se bave životinjama. 

 
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.