VIDEO Jesu li vaše mace opasne za tek rođene bebe?

Screenshot: YouTube

MAČKE su puno nezavisnije i drugačije od pasa. No kao što svi psi nisu isti, nisu ni sve mace iste kada su u pitanju djeca. Često je slučaj da se mačka neće zainteresirati za dijete dok ono samo ne pokaže zanimanje za nju. Neke će biti poprilično zbunjene kada ugledaju novog člana obitelji - zbunjeno će ih gledati te ispipavati teren.

Isto tako, postoje i mace koje neće moći odoljeti i priljubit će se uz dijete kako bi pokazale da ga obožavaju. U ovom videu imamo prikazana oba slučaja. Ono što je vrlo važno jest odvojiti trudnicu i malu bebu od mačjeg izmeta jer su mačke prijenosnici toksoplazmoze. Prije nego što liječnik utvrdi ima li trudnica antitijela na toksoplazmozu, dijete i majka trebali bi se kloniti mačjeg pijeska. Mace nikako ne biste trebali puštati same s bebama jer se u igri znaju zanijeti pa bi mogle ozlijediti dijete.

Mace su poznate po ljubavi prema malim prostorima i zavlačenju pa bi trebalo osigurati djetetovu kolijevku jer bi se mogle, kada se malo bolje upoznaju s bebom, stisnuti uz nju, što može loše završiti. No sigurni smo da će svaka maca voljeti svog novog člana obitelji nakon što ga dobro prouči i upozna. Kakva su vaša iskustva s macama i djecom?

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.