ŠOKANTNE SNIMKE Kina se priprema za festival psećeg i mačjeg mesa!

Foto: Humane Society International
KAO i svake godine 20. lipnja u kineskom gradu Yulinu trebao bi se održati najokrutniji festival na svijetu - festival psećeg i mačjeg mesa. U samo nekoliko dana koliko festival traje više od 10 tisuća pasa i mačaka završit će na nečijem tanjuru.


Svjesni loše reputacije koju njihov grad ima u Kini, ali i u ostatku svijeta lokalne vlasti tvrde kako je o riječ o tradiciji te da klanje traje samo nekoliko dana.



Mađutim članovi Humane Society Internationala, organizacije koja se bavi zaštitom životinja prilikom nedavne posjete Yulinu snimili su kako teku pripreme za "festival okrutnosti" te prikupili dokaze kako je klanje već počelo odnosno kako nikad nije niti prestalo (kako tvrde vlasti).


Samo u Yulinu dnevno se ubije 300 pasa, a ista praksa postoji i u ostalim dijelovima Kine. Procjenjuje se kako se zbog mesa svake godine ubije između 10 i 20 milijuna pasa i mačaka. Mnoge od njih bile su nečiji ljubimci koji su zbog prevelike potražnje ukradeni vlasnicima.



Osim što je okrutan, festival je i opasan za zdravlje ljudi što je potvrdila i Svjetska zdravstvena organizacija povezujući jedenje psećeg i mačjeg mesa s bolestima poput bjesnoće i kolere.

Kako bi zaustavila održavanje festivala navedena organizacija za zaštitu životinja pokrenula je kampanju #StopYulin kojoj se možete priključiti potpisivanjem peticije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.