Smiju li mačke jesti maslac od kikirikija?

Foto: 123 rf

PSI su obožavatelji maslaca od kikirikija, no što je s mačkama?

Maslac od kikirikija jest kombinacija proteina i masti, kao i soli i nekih ugljikohidrata. Ovisno o njegovoj kvaliteti, on može u sebi imati i šećer, radi okusa. Njegov osebujan miris, itekako golica maštu pasa, no većina mačaka ne pokazuje jednaki entuzijazam, kada je ova poslastica u pitanju.
 
No, postoje i one mačke koje će itekako rado pojesti ovu poslasticu. Upravo zato, otkrivamo vam nekoliko vrlo korisnih informacija.
 
Za mace, koje pokažu interes za kikiriki maslac, dobra je vijest da se on ne svrstava u kategoriju hrane, koja je otrovna za mačke, no njegova nutricionistička vrijednost nema neku prednost za naše četveronožne prijateljice. "Iako je maslac izvor proteina, to su proteini koji su bazirani na biljkama, što nije vrlo korisno za mačke, koje su mesožderi. Također, kikiriki maslac sadrži i umjerenu količinu ugljikohidrata, a mačke ih ne probavljaju toliko dobro", prenosi portal Pet 360.
 
Koliko maslaca od kikirikija one smiju jesti?
 
Dokle god se maslac tretira kao povremena poslastica, u umjerenim količinama, on neće biti štetan za njih. Umjerenost, u ovom slučaju, znači prilično ograničene količine. Ako mačke progutaju previše maslaca odjednom, to će dovesti do povraćanja i/ili proljeva. Zbog svoje gustoće, čak i malo maslaca se može zalijepiti za usta i grlo vaše mačke te izazvati gušenje, zato budite oprezni. Umočite svoj kažiprst u malo maslaca te joj dopustite da to poliže. 
 
Zaključak? S minimalnim prehrambenim povlasticama, maslac od kikirikija nikada neće biti "super hrana" za mačke. No, ako je ona zainetersirana za njega, s vremena na vrijeme, u malim količinama, počastite ju ovom poslasticom.
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.