Slatke crvene pande iz zagrebačkog zoo vrta zvat će se Dudek i Regica

Screenshoot

O IMENIMA slatkih četveromjesečnih blizanaca crvenih pandi je odlučivalo više od 700 osoba na društvenim mrežama. U komentarima su ostavljali svoje prijedloge, a ocjenjivački sud Zoološkog vrta popis je suzio na deset najboljih.

Odluku su donijeli proslavljeni hrvatski veslači Martin i Valent Sinković uz pomoć supruga Manuele i Antonele.

Imena koja su se nalazila u top deset su bila Dunja i Mazalo, Ivica i Marica, Nera i Siniša te Ivica i Janica, ali se sud odlučio za imena glavnih likova iz kultne hrvatske serije Gruntovčani, Dudek i Regica. I nama se čini da im savršeno odgovaraju.

Crvene pande pretežno se hrane bambusom, a posebna im je poslastica grožđe. Hrvatski olimpijci su odmah našli dodatnu poveznicu s imenima i omiljenim voćem jer svaki pravi Zagorec voli grožđe.

Objava imena mladunčadi crvenih pandi svojevrsna je najava obilježavanja ovogodišnjeg Dana crvenih pandi. Taj će se dan u Zagrebu obilježiti deseti put.

Najmlađi će se posjetitelji, među ostalim, moći uključiti u kreativne radionice izrade naglavaca i repova nadahnutih izgledom crvenih pandi te u edukativnu igru zahvaljujući kojoj će upoznati EEP, uzgojni program Europskog udruženja zooloških vrtova i akvarij.

"Iako će možda u budućnosti crvene pande Dudek i Regica živjeti negdje drugdje, iz Zagreba će ponijeti svoja imena. Zato nam je drago da ona nose 'štih' ovog podneblja“, izjavio je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba i pojasnio je da je dosta građana predložilo imena Dudek i Regica te izrazio tugu zbog smrti glumca Martina Sagnera.

Veselimo se da ćemo pratiti razvoj slatkih pandica i njihovih avantura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.