Šarmantni mali psi idealni su za urbane ljude

Foto: 123rf.com

ŠTO VAM prvo padne na pomisao kada pogledate ove mini pse? Šarmantni su, zar ne? Ova pasmina je zaista mini pas koji može težiti od 0,5 do 3,5 kilograma zbog čega su idealni za ljudsko krilo. Inteligentni su i privrženi svom vlasniku. No nemojte da vas njegova pojava zavara. Iako su maleni, vrlo su samouvjereni, okretni i karakterni. Ne boje se većih od njih i zbog prodornog laveža mogu biti i dobri čuvari stana.

Chihuahue mogu biti i dugodlake i kratkodlake i dolaze u svim bojama. Glava je zaobljena i kupolasta, a uši lepezaste. Oči imaju velike i okrugle s obzirom na veličinu glave.

Možda mislite da će ova pasmina htjeti provesti cijeli dan u krilu, ali to ipak nije tako. Vrlo su izdržljive i vole trčati i hodati. Imajte to na umu kada budete birali malog psa. Baš poput velikog psa, vole trčati za loptom i donositi ju.

Prilagodljive su na sve klimatske uvjete, kuću i stanove. No, ako imate malo dijete, bilo bi dobro da pripazite više nego inače kada su zajedno u društvu. Dijete može ozlijediti psa čak i malo jačim stiskom. Ova pasmina osjetljiva je na hladniću pa bi bilo dobro da je na toplom. Ako idete van, obavezno nabavite kaputić za vašeg ljubimca.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.