Pogledajte najveće pseće ´gubitnike´ u Velikoj Britaniji

Foto: People's Dispensary for Sick Animals

SVAKI treći pas i svaka treća mačka u Velikoj Britaniji pati od viška kilograma.

Kako bi im pomogli da smršave veterinari iz People's Dispensary for Sick Animalsa, vodeće britanske zaklade za pomoć ljubimcima već 10 godina organiziraju fitness tečaj (Pet Fit Club) na kojem uz pse i mačke sudjeluju kunići, zamorci, hrčci i štakori.



Tečaj traje šest mjeseci tijekom kojeg psi redovito vježbaju i naravno manje jedu.Najveći dio ipak se posvećuje edukaciji vlasnika koje se uči kako hraniti kućne ljubimce.

Svake godine biraju se 'najveći gubitnici' odnosno ljubimci koji su izgubili najviše kilograma. Ove godine to je Kayla (naslovna fotka), pas u tipu mastifa. Na početku tečaja imala je 59,4 kilograma.

Njezin vlasnik priznao je kako je svoju ljubimicu nezdravo hranio, čak i pizzom. Nakon šest mjeseci i puno odricanja izgubila je 17 kilograma te se vratila na svoju idealnu težinu.

Jack

Gledajući zadnjih 10 godina rekorder je Jack, pas pasmine Cavalier King Charles španijel koji je na početku tečaja (2011.) imao 20,5 kilograma ( gotovo duplo od idealne težine). U šest mjeseci izgubio je 31 posto svoje tjelesne težine (6,4 kg).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.