PRESLADAK JE Pogledajte kako divlji kojot zahvaljuje spasiteljima!

 Foto: Rideau Valley Wildlife Sanctuary/thedodo.com

POPUT svojih većih rođaka vukova i kojoti su životinje koje se najčešće spominje u negativnom kontekstu, kao agresivne i opasne!

Naravno, kao i u slučaju vukova njihova loša reputacija rezultat je brojnih mitova i legendi, a ne onoga što oni zaista jesu.

O kakvim je životinjama zapravo riječ najbolje govori fotografija kojota ulovljenog na golf igralištu u Ottawi.

Kako navodi thedodo.com riječ je o kojotu kojeg je udario automobil . Budući da je riječ o plahim životinjama koje se plaše ljudi, njegovim spasiteljima, djelatnicima Rideau Valley Wildlife Sanctuaryja iz Ottawe bila su potrebna tri dana da ga uhvate.

Kad su ga konačno uhvatili pregledom su dijagnosticirali kako ima slomljenu zdjelicu. Također, bolovao je od teškog oblika šuge, koja mu je uništila gotovo cijelo krzno koje kojote inače štiti od hladnih kanadskih zima. U takvom stanju, bez pružene veterinarske pomoći ne bi dugo živio!

Nakon samo nekoliko dana liječenja, očito shvaćajući da je u rukama ljudi koji mu žele pomoći kojot se počeo smješkati.

"On je draga životinja! Kojoti su po prirodi sramežljivi i plašljivi, ali čini nam se da vjeruju i znaju da im pokušavamo pomoći!", komentirala je njegov osmijeh Sarah Beauregard, koordinatorica za njegu životinja u najpoznatijem kanadskom skloništu za divlje životinje.

U njemu će nasmiješeni kojot boraviti dok ne ozdravi i ne ojača, nakon čega će biti pušten u divljinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.