Pozivamo vas na ciklus predavanja "Pas(i)ja posla" u Etnografskom muzeju

Foto: Press Foto

UDRUGA "Sedma od Devet" najavljuje drugi po redu ciklus predavanja o kućnim ljubimcima, ovoga puta posvećen evoluciji i današnjoj ulozi pasa u društvu i kulturi, pod nazivom "Pas(i)ja posla", a on se održava tijekom listopada, studenog i prosinca u Etnografskom muzeju u Zagrebu.

"Pas(i)ja posla" ciklus je od tri predavanja, koja održavaju stručni predavači iz svojih polja: Rujana Jeger (arheolog), Neven Kovačević (licencirani trener, sudac i vodič pasa), Aykon Line K9 Team (vodiči službenih policijskih pasa) i Goranka Rosanda Furlan (licencirani voditelj terapijskih pasa), a otvoren je za javnost.
Predavanja su podijeljena tematski te se u njima govori o procesu domestifikacije vuka i utjecaju koji je taj proces imao na evoluciju i kulturu čovjeka, današnjem odnosu prema psu kao kućnom ljubimcu i utjecaju današnje kulture na taj odnos te o različitim vrstama radnih pasa, s posebnim naglaskom na terapijske pse i njihovu primjenu u društvu.
 
Svrha ovih predavanja, koja se održavaju 20.listopada, 10. studenog i 1. prosinca, s početkom u 18 sati, u predavaoni Etnografskog muzeja, je upoznati javnost s ulogom pasa u razvoju čovječanstva i današnje kulture te približiti vrijednost odnosa sa psom u današnjem društvu. Otvaranjem svojih vrata ljubimcima, kao pet friendly destinacija, i svojom djelatnošću proučavanja kulture, Etnografski muzej idealan je izbor za mjesto postavljanja ciklusa "Pas(i)ja posla". 
 
Udruga za zaštitu životinja "Sedma od Devet" osnovana je u lipnju 2013.godine i od tada se aktivno bavi zaštitom životinja kroz direktnu skrb i podizanje svijesti javnosti o važnosti i zaštiti životinja u današnjem društvu. 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.