Policajac juri preko zaleđenog jezera kako bi spasio psa u videu koji izaziva trnce

Foto: Facebook / Lewiston Police Department

10-MJESEČNA labradorica Kona je zahvaljujući policajcu Jonathanu Smithu izvukla živu glavu nakon što je upala u ledenu vodu. Policajac je 5. siječnja stigao na poziv zabrinutog vlasnika. Pod težinom psa popucalo je zaleđeno jezero, a on je bez razmišljanja krenuo u akciju spašavanja. 

"Smith je bez razmišljanja skinuo opremu i krenuo za njim te ga izvukao na sigurno i ponovo spojio s vlasnikom", piše na Facebook stranici Policijske postaje Lewiston uz snimku spašavanja. 

Konin vlasnik naknadno je u e-mailu poslanom policiji pojasnio da je zaigrana kuja slijedila svoj instinkt kad je jato gusaka sletjelo nasred jezera.

"Iako je dobra plivačica, nije se mogla vratiti na led. Počela je paničariti i brzo se umarati. Pozvao sam pomoć jer sam se bojao nepredvidljivosti leda", pojasnio je.

Kona je u ledenoj vodi bila 10 do 15 minuta, a onda ju je spasio policajac Jonathan Smith.

"Kona i ja smo iznimno zahvalni na njegovoj nesebičnosti i hrabrosti. Trebali biste biti ponosni što je Jonathan Smith član vašeg tima. Njegovoj profesionalnosti i hrabrosti treba se diviti", dodao je vlasnik te najavio da s Konom uskoro planira posjetiti policijsku postaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.