Pogledajte što se dogodi kad pas pokuša napasti dikobraza

Foto: YouTube screenshot 

UZ KAPIBARE i dabrove dikobrazi su najveći glodavci na svijetu, prepoznatljivi po oštrim - do 60 cm dugim savitljim bodljama koje prekrivaju njihovo tijelo, a koje im pomažu u obrani od neprijatelja poput zmija, lisica, vukova, planinskih lavova...

Osjete li se ugroženima neprijatelja će pokušati uplašiti režanjem. Istovremeno će tresti rep na kojem se nalaze bodlje, čime će proizvesti specifičan "zveckajući" zvuk, a nerijetko će se nakostriješiti kako bi se potencijalnom grabežljivicu izgledali puno veći nego što jesu.



Ako ipak dođe do sukoba,budući da se ne mogu sklupčati poput ježeva, glavu će braniti stražnjim dijelom tijela na kojem se nalazi najviše bodlji.

 Iako ih ne mogu ispaljivati, životinje koje ih pokušavaju ugristi same će se nabosti, a kako to opasno izgleda pokazuje snimka nastala prilikom susreta psa i dikobraza, negdje u Indiji.


Srećom, teško ozlijeđenog pronašao ga je prolaznik koji je u pomoć pozvao članove Animal Aid Unlimiteda koji su psu uspjeli spasiti život.

U drugom videu možete vidjeti kako je prilikom susreta prošla buldogica Bella iz Oklahome, kojoj su veterinari nakon susreta s dikobrazom iz glave izvadili 500 bodlji.



Mnogi će reći jadni psi! S tim se apsolutno slažemo, ali psi su u ovim slučajevima bili napadači, a dikobrazi su se samo branili.

Iako u Hrvatskoj nema dikobraza, prilikom boravka u prirodi pse držite pod kontrolom jer i kod nas itekako ima divljih životinja koje mogu ozbiljno ozlijediti psa.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.