Pas ušao u policijsku postaju i napravio nešto nevjerojatno

Pixabay.com-Screenshot

PAS Chico dokazao je svoju inteligenciju, kada je poslije lutanja ulicama ušetao u policijsku postaju. Svojim postupkom preporučio se za posao detektiva, poput uloge koju je pas Jake imao u seriji Pustolovine K-9.

Službenici policijske postaje Odessa u Texasu primili su neočekivanog gosta - ljupkog psa koji je stavio šape na šalter želeći ih obavijestiti o svom problemu. Službenici su u tom trenutku pomislili da je riječ o nestalom psu ili je možda Chico htio prijaviti nestanak svog vlasnika.

Narednik Rusty Martin bio je među službenicima koji su tog jutra vidjeli Chica. Kaže da pas uopće nije bio uznemiren zbog činjenice da se izgubio. Poslije duge šetnje po kvartu došao je u posjet policajcima i uljepšao im dan.

Službenici su se trudili da mu boravak u postaji bude ugodan. Kažu da je dobio mnogo ljubavi i pažnje.

"Bili smo uzbuđeni što je Chico s nama. Pronašli smo tenisku lopticu i malo se igrali u hodniku postaje", kaže narednik Martin.

Igranju je došao kraj i bilo je vrijeme vratiti psa vlasniku. Pred policajcima nije bio lagan zadatak, jer mu je identifikacijska oznaka pala s ogrlice. Službenici Odsjeka za kontrolu životinja krenuli su u potragu za mikročipom, piše Bored panda.

Chico je shvatio da njegovo vrijeme u policijskoj postaji istječe i brzo se iskrao van. Patrola koja traga za čipom još uvijek se nije vratila u postaju. Srećom, Chico je otišao ravno kući gdje ga je čekala obitelj koja je prijavila njegov nestanak.

"Istrčao je iz postaje jednako brzo kao što je ušao. Chicov vlasnik se javio sutradan i rekao nam da je pas ponovo kod kuće. Obitelj živi kilometar i pol od postaje", kaže narednik Martin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.