Pas bio nepokretan zbog ogromne dlake, nisu mogli vjerovati što se krije ispod

Foto: Nebraska Humane

RIJETKO što grije dušu i širi osmijeh kao priče o spašenim životinjama koje su bile zanemarene, napuštene i bolesne. Svaka takva priča je lijepa i svaka je posebna na svoj način, no neke ipak iskaču i drugačije su od drugih. Priča o spašavanju kujice Ellie Mae spada u kategoriju priča koje šokiraju i priča koje se ne zaboravljaju tako lako.

Ellie Mae nekada je imala vlasnicu, a nakon što je ona umrla o njoj se nitko nije brinuo. Kujicu su pronašli ljudi koji su došli u kuću njezine bivše vlasnice kako bi se pobrinuli za stvari i kako bi raščistili prostor. Kada su je ugledali, nisu bili sigurni koju životinju vide.

Kada su shvatili da se radi o psu, odveli su je u Nebraska Humane, prihvatilište za životinje, gdje su je pregledali te se bacili na uklanjanje tog ružnog i teškog oklopa. Uklanjanje je trajalo oko četiri sata, dlaka joj je bila skroz zapetljana i gotovo zacementirana, a na njoj su bili ostaci izmeta, zemlje, šljunka.

Zbog toga se nije mogla kretati pa je dobila artritis i bruh, koža joj je bila inficirana, a kandže nevjerojatno dugačke. No ekipa iz Nebraska Humane riješila ju je tog ogromnog "tepiha", operirali su joj bruh, dali potrebne lijekove, a dobila je čak i "pedikuru". Dva tjedna nakon spašavanja, Ellie je potpuno drugi psić i spremna je za bolji i ljepši život. 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.