Ove pasmine se najbolje slažu s djecom i idealne su za velike obitelji

123rf.com

POTRAGA za pravim psom za vašu obitelj može biti vrlo teška.

Posebno ako imate ili planirate imati djecu. Poznata je činjenica da ne vole svi psi malu djecu, a to je i jedan od glavnih razloga zašto često završavaju na ulici ili u skloništima. No, dobra je vijest da postoje pasmine koje su izrazito dobre s djecom. Donosimo vam neke od njih.

1. Zlatni retriver

Ako vam ne smeta dlaka, zlatni retriveri pravi su obiteljski psi. Slatki su i nemaju problema kad je u pitanju igra s djecom. Također, djeca ih obožavaju jer mogu manipulirati njima. Međutim, moglo bi se dogoditi da nenamjerno sruše jako malo djecu na pod zbog svoje veličine.

2. Labrador retriver

Baš poput zlatnih retrivera, i labradori su savršeni obiteljski psi. Uvijek su spremni za igru ili da posluže kao jastuk. Pokazuju puno ljubavi za svoju obitelj, a uz to su i odlični plivači te vrlo poslušni. No, pripazite na njegov tzv. "vidrin rep", vrlo debeo pri korijenu, koji itekako može povrijediti u snažnom zamahu.

3. Obična pudla

Ova se pasmina vrlo često koristi za terapijski rad jer ima mirni temperament i voli djecu. Također, vrlo je dobra u slušanju zapovijedi, što je velika prednost. Životni vijek joj je između 12 i 15 godina, što ju čini dugotrajnim društvom za vašeg mališana.

4. Mini šnaucer

Pametna i inteligentna pasmina, vrlo odana svojoj obitelji sve dok odrasta s djecom. Ako već imate djecu, štene mini šnaucera narast će im u pravog prijatelja.

5. Bigl

Ako vam ne smeta činjenica da je dosta bučan i da će mu trebati dobar trening, bigl je odlična pasmina za djecu. Nije premalen ni preveliki, već savršene veličine za djecu te ima itekako puno energije za igru s njima. Također, ima kratku dlaku pa njegov "kaputić" ne predstavlja zdravstvenu prijetnju za djecu, u smislu alergija. Još ako imate vrt, s obzirom na njihovo poznato njuškanje posvuda, bit će to jedna vesela i razigrana zajednica.

6. Mađarska vižla

Ova vrsta spada u jednu od najljubaznijih pasmina prema najmlađim članovima obitelji. Imaju nježni karakter i vrlo su aktivni pa će održavati djecu zauzetima. Također, vrlo rijetko laju, što je također prednost, a životni vijek im je između 12 i 15 godina. Velika je prednost obitelj koja živi u kući s vrtom jer vižla je lovački pas i treba što više prostora za svoje aktivnosti.

7. Buldog

Manja pasmina, idealna za vašu djecu. Nježni su i puni ljubavi, imaju prijateljski temperament te su vrlo poslušni. Ne predstavljaju zdravstvenu opasnost za djecu (alergije) te je velika vjerojatnost da neće učiniti ništa nažao djetetu, čak i kada je jako uzrujan.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.