Ovaj minijaturni Muzej mačaka krije čak 1000 kolekcionarskih predmeta

DILJEM svijeta postoji mnoštvo muzeja koji slave mačke, ali niti jedan nije malen kao ovaj iz naše priče. Smješten u Krakovu u Poljskoj, Muzej mačaka sastoji se od oko 1000 kolekcionarskih predmeta i drugih zanimljivosti vezanih za mačke u prostoru od 161 četvornog metra, javlja The First News. Muzej krije široki asortiman sitnica nadahnutih krznenim ljubimcima, od dozatora sapuna u obliku mačića do snježnih globusa s uzorkom mačaka.

Par iz Ukrajine otvorio je ovaj Muzej mačaka za javnost u lipnju 2019. godine, a zbirka u njemu je nastajala više od deset godina.

Prije otprilike 15 godina suvlasnica muzeja Nataliya Koshivaya dobila je na poklon figuricu mačke od prijatelja koji se vratio s odmora. Otad Nataliya i njezin suprug gomilaju predmete s uzorkom mačaka ili u obliku mačaka. Nakon što su godinama njegovali opsesiju mačkama, par je otvorio muzej.

Danas je muzej mjesto za ljubitelje mačaka koji žele iskusiti malo mačjeg kiča ili pomaziti stvarnu mačku. Naime, Nataliya kaže da je zapravo njezina mačka Gejša vlasnica ovog neobičnog muzeja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.