Kod Splita spašena glavata želva koja je progutala 130 cm ribarskog najlona

Foto: Facebook

Nije lako glavatim želvama u Jadranu, sa svih strana prijeti im opasnost. Neke od njih, na svu sreću, budu viđene kad se nađu u nevolji, pa ih ljudi prebace u neki od centara u kojima se stručnjaci pobrinu da se oporave. Nekad to nije ni lako ni jednostavno, ovisi o tome što se točno životinji dogodilo prije nego što je došla na oporavak.

Jedna takva stigla je u Centar za oporavak morskih kornjača u Puli. Dobila je ime Jenny, a procijenili su da je stara oko sedam godina. Pronađena je kako pluta na površini mora u okolici Splita, a iz usta joj je virio ribarski najlon. Već na prvi pogled bilo je jasno da joj je hitno potrebna pomoć. Zbog toga su je nalaznici prebacili u Pulu, gdje su je veterinari odmah pregledali.

U petak, 23.6.2023. u naš Centar za oporavak morskih kornjača stigla je glavata želva Jenny, težine 12 kg, dužine...

Posted by Aquarium Pula on Tuesday, July 4, 2023

"Rendgenska snimka i ultrazvučni pregled nisu pokazali prisutnost stranih tijela u probavnom sustavu, no nakon deset dana iz kloake je uspješno izvađeno 130 cm najlona. Plastične niti nemoguće je detektirati rendgenom, a ultrazvukom vrlo rijetko. Krvni nalazi su joj uredni te samostalno jede, pa se nadamo da ćemo je uskoro pustiti", objavili su iz Centra.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.