Istraživanje: Veganska prehrana za pse je vjerojatno zdravija od mesa

Screenshot: YouTube

POSLJEDNJIH se godina sve više raspravlja o tome trebaju li vlasnici svoje pse početi hraniti veganski, a novo istraživanje je pokazalo da bi psi koji se hrane veganski mogli biti zdraviji u odnosu na one koji se hrane konvencionalnom prehranom temeljenom na mesu. Istraživanje je provedeno na 2500 pasa, a njihovi su vlasnici odgovarali na pitanja u upitniku.

Istraživanje koje je, kako prenosi Independent, dosad najveće ovakvog tipa rezultiralo je zaključkom da bi veganska prehrana mogla biti "najzdraviji izbor" dok god je "nutritivno izbalansirana".

"Snažni dokazi govore u prilog tome da je prehrana temeljena na sirovom mesu povezana s raznim opasnostima, poput određenih nutritivnih nedostataka i neuravnoteženosti, kao i s nekim patogenima", priopćili su znanstvenici u istraživanju objavljenom u znanstvenom časopisu Plos One.

Što se tiče statistike, u periodu od godinu dana 17 posto pasa koji su se hranili psećom hranom je posjetilo veterinara, dok je u slučaju veganske prehrane postotak pao na 9. Osim toga, 49 posto pasa koji se hrane konvencionalno razvilo je neku bolest, dok se u istom vremenu razboljelo 36 posto pasa koji su se hranili veganski.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.