Dvije godine bježala je od ljudi, evo što se krilo ispod ogromne dlake

IAKO mnogima zvuči čudno, velik broj napuštenih i odbačenih životinja radije bira živjeti vani, nego prići i ponovno vjerovati čovjeku. Traume koje dolaze od napuštanja i ponašanja bivših vlasnika toliko su velike i jake da je za hvatanje preplašenih i povrijeđenih lutalica potrebno i nekoliko godina. Ako u to upletete profesionalce, što nije moguće u svakom mjestu na svijetu, ubrzat ćete postupak.

Ova tužna priča sa sretnim krajem još je jedan dokaz da ljudi mogu nanijeti ogromnu štetu ljubimcu kojeg napuste i prema kojem se ne odnose kao prema živom biću. Kujica iz priče na ulici je živjela dvije godine, a ljudima bi prilazila samo ako bi je ponudili hranom. Kada bi je pokušali uhvatiti, pobjegla bi.

Njezina dlaka postala je ogromni prljavi teret, a jedna susjeda to više nije mogla gledati te se obratila poznatoj organizaciji "Hope For Paws" koji su uzeli stvar u svoje ruke. Kada su je konačno uhvatili, najprije su joj htjeli pokazati da joj ne žele zlo.

Čekali su da se bar malo opusti pa su je odveli veterinaru. Konačno su joj skinuli višak dlake s tijela i nisu mogli vjerovati koliko sitan pas se krio iza tog tužnog tereta. Ona sada konačno živi u normalnim uvjetima i tek sada uči biti pas, ponašati se kao pas te polako, ali sigurno, uči vjerovati ljudima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.