Dom Severović udomio pse s ceste, korisnici su presretni

Dom Severović/Volonteri

BRACO i seka, stari samo 8 mjeseci, lutali su ulicama u potrazi za hranom i vodom. Nitko ih nije primjećivao ni obraćao pažnju na njih. Žuti pas je imao i ozlijeđenu nogicu, no oboje su imali sreće jer ih je uočila divna volonterka Cica koja je dosad spasila hrpu pasa i pružila im utočište.

No Cica ima previše životinja na skrbi pa su volonteri koji joj pomažu krenuli u potragu za smještajem za ovo dvoje štenaca. Dobili su imena Bonnie i Clyde i uspjeli su im organizirati put za Zagreb.

Njihovu priču vidjela je vlasnica Doma za stare i nemoćne osobe Severović i odlučila im je pomoći. I sama je vlasnica dva psa, no nije mogla okrenuti glavu. Odlučila ih je smjestiti u Dom, gdje se nalazi preko 100 starijih korisnika.

Znala je da će psima tamo biti super i da će korisnici biti sretni što imaju četveronožne prijatelje. Iako se radi o psima s ceste, Bonnie i Clyde su odmah pokazali koliko su zahvalni Gordani na pomoći, a i odmah su se došli pozdraviti s korisnicima pa su ih ubrzo prozvali terapijskim psima.

Od običnih plahih lutalica, u samo par dana ova dva slatkiša postala su pravi terapijski psi. Ovo je uistinu jedna lijepa priča, a takvih nam treba što više.

Psi su naši najbolji prijatelji, osjećaju našu tugu i sreću, a mi vjerujemo da će Bonnie i Clyde uveseliti korisnike Doma Severović. Vlasnica Gordana je udomljavanjem ova dva psa učinila nešto prekrasno i zaslužuje sve pohvale. 

Album sa slikama jedne volonterke uključene u ovu akciju pogledajte OVDJE

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.