Nakon što ih vidite i vi ćete ih poželjeti za ljubimce

Foto: YouTube screenshot

ZIG i Zag jedu male bundeve koje rastu u mom vrtu. Opis je to videa objavljenog na YouTubeu. Nakon što ga vide mnogi od vas poželjet će dikobraze poput preslatkog dvojica kao svoje ljubimce.

Razmišljate li o dikobrazu kao ljubimcu želimo vam puno sreće jer riječ je o divljim životinjama čije je držanje kao ljubimca u većini država svijeta zabranjeno. U državama u kojima zabrana ne postoji vlasnici za držanje istih trebaju nabaviti posebne dozvole.



Što kao potencijalni vlasnik trebate znati?


Riječ je o glodavcima prepoznatljivim po bodljama na leđima koje im služe za samoobranu. Imaju blagu narav i napadaju samo kad su ugroženi. Kao ljubimce moguće ih je pripitomiti, ali kao i kod većine ljubimaca i ovdje vrijedi pravilo: što mlađi ljubimac to ga je lakše pripitomiti i socijalizirati za život u urbanoj sredini.

Kako piše National Geographic na svijetu postoji dvadesetak vrsta dikobraza, a osim na području SAD-a i Kanade dikobrazi žive u Africi, Aziji i Europi. U divljini prosječno žive između pet i sedam godina, narastu do 90 cm i teški su od 5 do 16 kilograma.
  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.