Uskrsne opasnosti za ljubimce

Foto: Shutterstock

STIGAO nam je Uskrs, a u proljeće smo već dobrano zakoračili. Doba je to u kojem imamo mnogo biljaka u vrtu i vazama, vrijeme sijanja i sadnje te punjenja uskrsnih košara slatkišima. Upravo nama uobičajene navike i predmeti mogu biti opasnost za ljubimce.

Ciklame

Razni tipovi ciklama cvjetaju prvenstveno u proljeće, a u cvjetnjaku i tijekom godine. Međutim, pazite da im ljubimci ne dođu blizu jer su za njih otrovne. Ako pojedu određene dijelove, može doći do trovanja, proljeva i povraćanja, pa čak i smrti.

Tulipani

Za ljubimce su otrovni i tulipani, osobito lukovice. Mogu uzrokovati velike probavne, a u težim slučajevima i neurološke smetnje.

Slatkiši

Za Uskrs se jede mnogo slatkoga i čokolade koji nisu stvoreni za ljubimce te im mogu uzrokovati velike probleme. Osim što njihov probavni sustav nije "dizajniran" za probavljanje slatkoga, poseban problem za pse je čokolada zbog toga što kakao sadrži teobromin i kofein koji su psihoaktivne tvari izrazito otrovne za pse.

Umjetna trava

Plastična umjetna trava koja služi kao dekoracija za gnijezda i kojom se mačke obožavaju igrati jer je lepršava, zapetljana i šuškava, može uzrokovati velike probavne smetnje ako je ljubimac prožvače i proguta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.