Upoznajte ih putem kratkih filmića: Ovo su najpoznatije "ćelave" mačke

Foto: Screenshot Youtube, Shutterstock

IAKO su Sfinks mačke najpoznatije ljepotice, postoji još nekoliko vrsta mačaka bez dlake.

1. Elf mačke
 
Radi se o hibridu Sfinks mačke i Američkog kurla, koji je najpoznatiji po neobičnim ušima, koje se uvijaju od lica prema stražnjoj strani glave.

2. Dwelf mačke 
 
Ovdje se radi o kombinaciji Sfinks mačke, Američkog kurla i Mančkina, relativno nove vrste poznate po tome što ima najkraće noge od svih ostalih. Radi se o vrlo društvenim i razigranim obiteljskim mačkama, koje će biti zdrave dokle god žive u stanu ili kući, kao i ostale "ćelave" vrste.

3. Bambino mačke
 
Bambino mačke nastale su parenjem Sfinks mačke i Mančkina. Prvi put su registrirane 2005. godine, a ime su dobile od talijanske riječi za dijete. Radi se o tome da mačke ove vrste i kad narastu, izgledaju kao mačići.

4. Donskoy mačke
 
Ova vrsta potječe iz bivšeg SSSR-a, a prvi put je viđena 1980. godine. Priznata je 1997. godine te danas spada u skupinu vrlo rijetkih vrsta. Srednje je veličine, vrlo mišićava te sa dugim prstima.

5. Ukrajinski Levkoy
 
Nastao je parenjem Donskoy mačke i Škotskog folda, koji poznat po svojim ušima uvijenim prema naprijed i zaobljenih vrhova. To je relativno nova vrsta, poznata uglavnom od 2004. godine.

6. Peterbald 
 
Ova vrsta nastala je 1994. godine u ruskom gradu St. Petersburgu, kao rezultat eksperimentalnog sparivanja Donskoy mačke sa sijamskom i orijentalnom kratkodlakom mačkom. Ova vrsta u SAD je stigla tek 2006. godine.

7. Kohana mačke
 
Vrlo rijetka bezdlaka havajska mačka. poznata od 2002. godine. Mnogi smatraju kako je ova vrsta nastala parenjem Donskoy i Sfinks mačke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.