Trčanje i vožnja bicikla s psom: Što trebate znati?

Foto: Shutterstock

ISKORISTITE ljetne dane i lijepo vrijeme za rekreaciju u prirodi, u kojoj ćete uživati i vi i vaš ljubimac. Pročitajte nekoliko savjeta, ako želite na trčanje i vožnju bicikla sa psom.

Ako je vaš pas izdržljiv i pun energije, vožnja biciklom ili trčanje je idealan način rekreacije za oboje. Međutim, prije nego krenete na vježbanje, posavjetujte se s veterinarom da li je takav način vježbe dobar za vašeg psa.
 
Tijekom rekreacije, najveća briga je vaša sigurnost, sigurnost psa i ljudi oko vas, pa prije nego što se odvažite na ovo, morate biti sigurni u poslušnost vašeg ljubimca.
 
Radi vlastite sigurnosti, najprije se uvjerite u stabilnost bicikla i lajne, kako se vaš pas ne bi istrgnuo i izletio na ulicu, oborio bicikl tijekom vožnje ili zapetljao među kotače.
 
Nemojte očekivati od vašeg psa da odmah može izdržati duge vožnje i trčanje, a u početku izaberite mekše podloge, poput trave, kako bi se pas naviknuo. Također, u početku vozite ili trčite lakšim tempom, dok ljubimac ne stekne kondiciju.
 
Lajnu je najsigurnije držati u ruci ili oko struka, a ne vezati za bicikl, kako biste psa lakše kontrolirali i bili sigurniji. 
 
Pasmine s kraćim nogama, ne treba tjerati na dugo trčanje, jer im to anatomija ne dopušta.
 
Ne zanemarujte činjenicu da je i vašem psu tijekom i poslije trčanja potrebna voda, baš kao i vama, i da se dugodlake pasmine još više zagrijavaju. Zato sa sobom uvijek nosite dovoljno zaliha vode, i za vas i za ljubimca.
 
Uživajte u prirodi s vašim ljubimcem!
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.