Preslatki ćelavci: Kako se brinuti za zamorce bez dlake

 Foto: Shutterstock

OVA vrsta zamoraca nastala je kao posljedica laboratorijskog eksperimenta iz 1978. godine,  koji je proveden na Institutu Armand Frappier u Kanadi. Danas su ove životinjice sve popularnije, a kako zahtijevaju posebnu brigu, donosimo vam nekoliko savjeta. 
 
Ovi zamorci nemaju krzno, osim na nosu i šapicama, pa stalno trebaju biti u kući na toplom. Upravo zbog nedostatka krzna skloni su čestim prehladama, čak i hipotermiji. Pobrinite se da im je u kavezu zabavno i da imaju dovoljno aktivnosti, ali prije svega da im je udobno i toplo.
 
U ljetnim mjesecima, ako iznosite ovog zamorca na otvoreno, posebno pazite na moguće opekotine od sunca. Veterinari savjetuju da ga mažete kremom za sunčanje, ali pazite da proizvod ne ide blizu očiju.
 
Svoju popularnost mogu zahvaliti upravo činjenici da nemaju krzno, zbog čega su idealni ljubimci za alergičare.
 
Karakterom su jednaki svojim dlakavim rođacima, što znači da su jako umiljati i društveni. Kako stalno borave u zatvorenim prostorima postanu ravnopravni članovi obitelji.
 
Iako nemaju krzno njihova je koža pigmentirana, pa tako postoje čokoladni, boje cimeta, bijeli, sivi, albino, čak i s točkama kao dalmatineri, ali čokoladni su svakako najpopularniji.
 
Kako bi održali toplinu tijela, njihov je metabolizam puno brži nego kod zamoraca koji imaju krzno. Zato se nemojte iznenaditi, jer ovi zamorci stvarno puno jedu.
 
Za razliku od dlakavih, ovi zamorci su puno neuredniji i puno bučniji. 
 
Brzo uče i lako razlikuju stvari, pa će za čas naučiti prepoznati zvuk otvaranja frižidera ili vrećice s hranom.
 
Jako su zabavni i svaki od njih ima svoju jedinstvenu osobnost.
 
Ako se pravilno brinete o njima mogu živjeti šest godina
 
Vole društvo, kako svoje vrste tako i svojih vlasnika, a ako ih se pazi od rođenja budu jako vezane za sve članove obitelji.
 

 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.