Neobični zvukovi koje proizvodi vaša mačka: Saznajte što oni znače

Foto: Shutterstock 

Mačke mogu proizvoditi niz različitih zvukova, ovisno o okolnostima i tome kako se osjećaju. No, osim mijaukanja, mačke često proizvode i druge zvukove, kada prvim ne mogi postići ono što žele. Upravo zato, odlučili smo otkriti što vam njima ona također želi poručiti.
 
1. Režanje i siktanje
 
Ovakve zvukove vaša će mačka proizvoditi onda kad je ljuta, iziritirana, uzrujana, uplašena ili štiti svoj teritorij. Režanje će biti nešto dubljih tonova, kao npr. kad se bore dva mužjaka, dok će se brzim siktanjem koristiti prestrašena mačka.
 
2. Mucanje
 
Takav zvuk vaša će mačka proizvesti kad vidi plijen, ali ne može doći do njega. Mucanje izbija zbog uzbuđenja i frustracije. Mnoge mačke to rade kad npr. gledaju ptice kroz prozor.
 
Mačke mogu proizvoditi niz različitih zvukova, ovisno o okolnostima i tome kako se osjećaju. No, osim mijaukanja, mačke često proizvode i druge zvukove. Upravo zato, odlučili smo otkriti što vam njima ona također želi poručiti.

3. Oplakivanje
 
Ovaj zvuk podsjeća na oplakivanje, a proizvode ga ženske mačke kada su seksualno aktivne, kako bi ostalima to dale do znanja. 
 
 
 
 
 

 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.