Kako potaknuti apetit kod mačke?

Foto: Shutterstock

KADA su mačke bolesne, uzimanje hrane je posljednje što žele. Međutim, u tim situacijama vrlo je važno da mačke održe unošenje hranjivih sastojaka i energije. Pročitajte nekoliko trikova pomoću kojih ćete maci otvoriti apetit.

Nedostatak apetita obično je jedan od prvih simptoma bolesti. Pogotovo pretile mačke mogu dobiti oštećenje jetre kada ne jedu, makar samo dan ili dva. Ako vaša mačka odbija hranu, prvo pozovite veterinara. U međuvremenu, možete pokušati s ovim savjetima:

1. Hranite mačku iz ruke

Kada je mačka bolesna, ponekad sam čin osobnog dodira pomaže da se otvori apetit. Posvetite vrijeme i pažnju mački, mazite je i pokušajte je polako navesti da jede.

2. Dajte joj hranu koju posebno voli

Ako joj iz ruke date posebnu hranu koju ona obično obožava, može uroditi plodom i pospješiti apetit te utažiti glad.

3. Podgrijte hranu


Ponekad jednostavno zagrijavanje omiljene hrane pomaže da ona zamiriše jače i bude privlačnija vašoj mački. Vodite računa da hrana ne bude pretopla.

4. Pokušajte hraniti mačku uz pomoć šprice


Za ovu svrhu, najbolje je da koristite medicinsku injekciju ili špricu. Izmiješajte sočnu hranu s malo vode u blenderu, a zatim špricom navedite mačku da jede. Ovo radite samo kada mačka odbija jesti sama, piše portal Životinje.rs.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.