Izračunajte sami koliko je vašoj mački potrebno kalorija dnevno

Foto: Shutterstock

BAŠ kao i kod ljudi, i mačja težina ovisi o unesenim kalorijama. 

Donosimo vam nekoliko savjeta  kako da pomognete svom ljubimcu da mu težina ostane stabilna.
 
Mačke prirodno prate svoj unos hrane i općenito će prestati jesti kad osjete da su site. No, svejedno mogu, kao što znate, patiti od problema s prekomjernom težinom, koja je rezultat unosa prevelikog broja kalorija dnevno. Općenito, hrana za mačiće i mlađe mačke ima više kalorija od hrane za starije mačke, jer se uzima u obzir pad razine energije, s kojom se mačke susreću kad su starije. No, postavlja se pitanje, koliko kalorija je mačkama potrebno tijekom dana?
 
To ovisi o njihovoj veličini, dobi i razini aktivnosti. Baš poput ljudi, i mačke imaju različitu građu, stoga je vrlo bitno da hranjenje prilagodite njihovim potrebama. Opće smjernice o kalorijskim unosima za mačke varira ovisno o njihovoj dobi. Mačićima je potrebno do 275 kalorija dnevno, a odraslim mačka, ovisno o njihovoj veličini, građi i aktivnosti, između 200 do 300 kalorija dnevno. Ako vaša mačka ima problem s pretilošću te je stavljena na dijetu, ona bi trebala unositi između 180-200 kalorija dnevno.
 
Kako izračunati koliko je vašoj mački potrebno kalorija dnevno?
 
1. Prije svega, izračunajte točnu težinu vaše mačke u kilogramima.
 
2. Pomnožite njezinu težinu s brojem 30, a zatim dodajte 70.
 
3. Sada taj iznos pomnožite s 0.8 i broj koji dobijete označava dnevnu količinu kalorija, koja je potrebna vašoj mački kako bi održala svoju trenutnu težinu. U slučaju da vaša mačka ima premalo ili previše kila, također iskoristite ovaj izračun te ga prilagodite, kako bi ona povećala ili smanjila svoju težinu.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.