Hrabri jazavčar izgubio život braneći djevojčicu od mnogostruko većeg bulmastifa

Foto: Blic (Miloš Perić)
 
"JAKO mi je žao što Leo više nije živ. Mislila sam da ću umrijeti, a on me spasio." Tako počinje priča koju je za beogradski Blic ispričala 10-godišnja djevojčica Nikolina Vučetić iz Pančeva koju je prošloga tjedna susjedin jazavčar obranio od napada mnogo većeg bulmastifa te pri tome stradao.
 
Dok se vozila rolama po ulici, presreo ju je pas iz susjedstva koju ju je oborio na pod. "Kada sam pala, ugrizao me za ruku i krenuo me vuči po asfaltu lijevo-desno", prepričala je Nikolina.
 
Na njezine vriske odmah je reagirao jazavčar Leo koji je dotrčao iz obližnjeg dvorišta i zalajao na golemog psa te ga pokušao ugristi. "Leo je mali pa ga je ovaj odvratni pas pobijedio", rekla je djevojčica čija je ruka u zavoju zbog ugriza bulmastifa.

Vlasnika traže
 
Policija još nije pronašla vlasnika psa. Ekipa Blica saznala je da se radi o izvjesnom Siniši koji je jedan od prvih susjeda obitelji Vučetić. 
 
"Bila sam u šoku, ali sam odmah znala da je Leo pokušao pomoći. Bio je takav, hrabar, veseo, miljenik cijele ulice", priča 21-godišnja vlasnica jazavčara Biljana Ilić. Leo je nakon napada odvezen u Veterinarsku stanicu, odakle su u pomoć pozvali kolege iz Beograda.
 
"Cijeli trbušni predio mu je bio rastrgan, odmah smo intervenirali i stabilizirali ga. Uspjeli smo ga i podići na noge, čak je i mahao repićem. Nažalost, dobio je sepsu, ispričali su beogradski veterinari iz ordinacija Spina. 
 
Vlasnik bulmastifa došao se ispričati kod Vučetića i Ilića te im ponudio materijalnu pomoć, ali je ponuda odbijena. 
 
"Rane će joj zarasti, ali kći mi je u šoku. Plašim se da je dobila traume za cijeli život jer je jučer panično skočila kada je vidjela mačku", ispričao je otac Bojan Vučetić. 
 
Obitelji Ilić jučer se javio uzgajivač jazavčara te im ponudio jednog psa na poklon, "da ga vole i dresiraju baš kao Lea".
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.