7 učinkovitih načina za borbu protiv neugodnog mačjeg mirisa

Foto: 123 rf

MAČKE su preslatka bića, sve dok ne osjetite njihov jak miris urina u svom domu.

No, i to možete spriječiti, uz nekoliko naših savjeta, čak i ako kod kuće imate nekoliko mezimica.
 
1. Poklopac
 
Danas postoje mačji wc-i, koji sadrže poklopce i oni su vrlo popularni. Iako oni vašoj mački mogu dati nešto više privatnosti, kada koristite poklopac, tamo nema dovoljno ventilacije, što je jedan od nezanemarivih uvjeta za loš miris. Imajte to na umu prilikom kupovine.
 
2. Redovito čišćenje
 
Kao prvo, vodite računa o podlozi koju koristite. Novine, obični pijesak i piljevina možda jesu jeftiniji, no oni će napraviti intenzivan smrad.
 
3. Soda bikarbona
 
Ako želite brzinski ukloniti neugodni mačji miris iz svog doma, odlučite se za sodu bikarbonu. Kao prvo, ona će apsorbirati sve mirise, a s druge strane, ona je prirodni proizvod, koji neće naštetiti zdravlju vašeg ljubimca. Pospite malo sode, dok čistite posudu.
 
4. Prehrana
 
Hrana kojom hranite vašu mačku vrlo je važna, a jedan od razloga, osim dobrog zdravlja, jest i njezin miris. Postoje namirnice, poput mlijeka, koje mogu itekako pojačati neugodne mirise, a mlijeko je općenito loše za njezin želudac. Hrana vaše mačke ne smije biti niti previše suha niti previše mokra.
 
5. Promjena mjesta
 
Tu gdje jednom stavite njezin wc, tamo neka on ostane zauvijek. Promjenom mjesta, mogli biste se suočiti s posljedicama, poput one da maca počne obavljati nuždu svuda po kući. Mačke su vrlo pametne životinje, ali ako ne mogu pronaći svoju kutiju, onda će odlično poslužiti i vaš tepih ili čak krevet.
 
6. Sakupljanje
 
Što redovitije uklanjate izmet i urin iz posude, to će ona biti mirisnija, ali ćete i zaštititi svog ljubimca od raznih infekcija i drugih znanstvenih problema. Ako je moguće, učinite to nekoliko puta dnevno.
 
7. Prirodni osvježivači zraka
 
Kupljeni osvježivači često su skupi, ali i još važnije, otrovni. Upravo zato, iskoristite one prirodne. Osim sode bikarbone, to su još i cimet, klinčići i voda s limunom.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.