Sadržaj nastao u suradnji s: Lidl
LJETO je vrijeme kada kuhanje pada u drugi plan - ne provode nam se sati za štednjakom i najradije biramo jednostavna, brza i ukusna jela koja će nahraniti cijelu obitelj bez puno muke. Još ako su sastojci povoljni, tim bolje.
Inspiraciju za ovotjedni jelovnik ponovno smo pronašli u aktualnom Lidlovom katalogu, gdje smo odabrali namirnice na akciji i od njih složili nekoliko praktičnih recepata. Bilo da kuhate za cijelu obitelj ili samo sebe, ovdje ćete sigurno pronaći ideju što danas staviti na stol - brzo, jednostavno i po povoljnoj cijeni.
Svježi mesni uštipci sa sirom ovog su tjedna u Lidlu sniženi 29 posto - kombinirajte ih s tjesteninom od leće i umakom i dobit ćete odličan ručak. Za dvije osobe trebat će vam:
Na tavi zagrijte malo ulja i na njemu ispecite mesne uštipke. Kad su gotovi, izvadite ih na tanjur i pokrijte folijom ili poklopcem da ostanu topli. Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju, ocijedite i ostavite sa strane, a sačuvajte i malo vode od kuhanja tjestenine.
U tavi pomiješajte 2 žličice pripravka s mariniranim sušenim rajčicama, senf i vodu od kuhanja tjestenine. Umiješajte žličicu dodatka jelima i kratko zagrijte uz miješanje dok se sve ne poveže u kremasti umak. U umak dodajte kuhane špagete, a na kraju i mesne uštipke.
Redovna cijena svih ovih proizvoda zajedno iznosi 14.94 eura, a na akciji će vas ovi proizvodi zajedno koštati 12.94 eura, što je ušteda od 2 eura.
Marinirana pileća krilca ovog su tjedna u Lidlu snižena 28 posto - poslužite ih uz pirjano povrće i dobit ćete jednostavan, domaći obrok bez suvišnih dodataka. Za dvije osobe trebat će vam:
Marinirana pileća krilca složite na lim obložen papirom za pečenje. Pecite 35-40 minuta na 200 stupnjeva, okrećući ih na pola pečenja da lijepo porumene s obje strane. Mrkvu ogulite i narežite na tanke štapiće ili ploške. U širokoj tavi zagrijte suncokretovo ulje, dodajte mrkvu i pirjajte nekoliko minuta, a zatim dodajte mahune.
Podlijte s malo vode, poklopite i pustite da se lagano pirja 10-12 minuta dok povrće ne omekša. Pred kraj dodajte dodatak jelima za pojačani okus i kratko promiješajte. Povrće poslužite uz pečena pileća krilca.
Redovna cijena svih ovih proizvoda zajedno iznosi 12.45 eura, a na akciji će vas ovi proizvodi zajedno koštati 10.31 eura, što je ušteda od 2.14 eura.
Sočan svinjski file pečen u pećnici, serviran uz kremasti umak sa senfom i gljivama, preliven preko svježe tjestenine savršen je ručak za dvoje. Sve namirnice koje vam za ovo jelo trebaju snižene su ovog tjedna u Lidlu, a za dvije osobe trebat će vam:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. File začinite i premažite s malo senfa te ga stavite u vatrostalnu posudu sa žličicom vode. Pecite 25 minuta, ovisno o jačini pećnice, a kada je file gotov, ostavite ga 5 minuta da odmori pa narežite na tanke kriške.
Gljive očistite i narežite na tanke ploške. Na tavi ih pirjajte nekoliko minuta dok ne omekšaju. Dodajte malo senfa, umiješajte tekući jogurt i pustite da se kratko zagrije. Začinite dodatkom jelima te maknite s vatre čim umak postane kremast. Skuhajte tjesteninu pa je pomiješajte s umakom i poslužite uz svinjski file.
Redovna cijena svih ovih proizvoda zajedno iznosi 17.84 eura, a na akciji će vas ovi proizvodi zajedno koštati 13.34 eura, što je ušteda od 4.50 eura.
Tart, odnosno Flammekueche s lukom i slaninom, jelo je karakteristično za francusko-njemačku pograničnu regiju, a ovog ga tjedna možete probati jer u Lidlu traje francuski tjedan. Za dvije osobe trebat će vam:
Tart s lukom i slaninom ispecite u pećnici prema uputama na pakiranju. Nakon pečenja ostavite da se malo ohladi, narežite na kriške i poslužite uz kefir.
Redovna cijena svih ovih proizvoda zajedno iznosi 3.78 eura, a na akciji će vas ovi proizvodi zajedno koštati 2.58 eura, što je ušteda od 1.20 eura.
Hrskavi kruh, svježa rajčica, kremasti riblji namaz i mozzarella savršen su spoj za lagani, osvježavajući obrok. I riblji namaz i baguette i mozzarella sniženi su ovog tjedna u Lidlu, pa ih iskoristite za ovaj fini snack. Za dvije osobe trebat će vam:
Ispecite baguette prema uputama. Kada je gotov, kratko ga ohladite i narežite na 6-8 kriški. Rajčicu operite i narežite na ploške te po želji posolite. Svaku krišku kruha premažite slojem svježeg namaza od tune ili lososa. Na to stavite rajčice i mozzarellu, po želji još malo začinite i poslužite.
Redovna cijena svih ovih proizvoda zajedno iznosi 7.66 eura, a na akciji će vas ovi proizvodi zajedno koštati 5.58 eura, što je ušteda od 2.08 eura.
Svježi minutni odrezak ovog je tjedna snižen 37 posto, riža 28 posto, a smrznuto povrće 27 posto. To je odlična prilika da od tih sastojaka napravite rižoto. Za dvije osobe trebat će vam:
Svinjske odreske narežite na kockice. Na tavi zagrijte suncokretovo ulje pa ispecite meso. Ostavite ga sa strane dok pripremate rižu, koju ćete skuhati prema uputama na pakiranju. U istoj tavi u kojoj ste pržili meso dodajte još malo ulja ako je potrebno, pa ubacite smrznuto povrće i pirjajte dok ne omekša. Vratite meso u tavu s povrćem, dodajte i rižu pa umiješajte maslac. Začinite po želji i poslužite.
Redovna cijena svih ovih proizvoda zajedno iznosi 11.25 eura, a na akciji će vas ovi proizvodi zajedno koštati 8.77 eura, što je ušteda od 2.48 eura.
Želite li jednostavan i brz desert, ovog tjedna u Lidlu kupite svježe tijesto za kroasane i tamnu čokoladu, koja je snižena 50 posto. Dobit ćete ukusne kroasane s čokoladom, a za dvije osobe trebat će vam:
Zagrijte pećnicu prema uputama s pakiranja tijesta. Tijesto razvucite i izrežite na 6 trokuta. Na širi dio svakog trokuta stavite po jednu kockicu tamne čokolade. Zarolajte tijesto od šireg dijela prema užem, oblikujući kroasane. Složite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite 12 do 15 minuta. Dok se kroasani peku, otopite 2-3 kockice čokolade s malo mlijeka. Kada su kroasani gotovi i malo ohlađeni, prelijte ih otopljenom čokoladom.
Redovna cijena svih ovih proizvoda zajedno iznosi 6.66 eura, a na akciji će vas ovi proizvodi zajedno koštati 4.77 eura, što je ušteda od 1.89 eura.
Sadržaj donosi Index u suradnji s Lidlom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.