Želite ravan trbuh? Ovo je piće koje biste trebali piti, tvrdi dijetetičarka

Foto: Unsplash

PIĆE koje samo topi masnoće s trbuha ne postoji. I ptice na grani znaju da je za gubitak kilograma potrebno vježbati i pravilno se hraniti, odnosno ostvarivati kalorijski deficit. Drugim riječima, potrebno je sagorjeti više kalorija u odnosu na to koliko ih se unosi.

Ipak, dobra vijest je da postoje određene stavke koje mogu pomoći cjelokupnom zdravlju i bržem stizanju do zadanog cilja. Prema dijetetičarki Courtney D’Angelo, jedan od najboljih napitaka za ravan trbuh je čaj od metvice.

"To je čaj koji ne sadrži kalorije i slatkog je okusa pa može pomoći u smanjenju apetita i istovremeno zadovoljiti sladokusce", kaže Goodson za Eat This.

A osim što ne sadrži kalorije, prepun je nutrijenata koji mogu pomoći u gubitku težine.

"Metvica ima antivirusna, antibakterijska i protuupalna svojstva te može pomoći u ublažavanju probavnih tegoba", tvrdi stručnjakinja.

Postoje neka istraživanja, kaže Goodson, koja su pokazala da metvica može djelovati opuštajuće na mišiće.

Najbolji način da sagorite masnoće na trbuhu leži u pronalasku treninga koji ćete voljeti i željeti redovito raditi, a pritom je potrebno i zdravo se hraniti. A ako ste u potrazi za napitkom koji će vam pomoći na putu mršavljenja, čaj od metvice bi mogao biti odličan izbor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.