KADA doručkujete na brzinu, puno pomaže kada je obrok zapakiran. Ovaj veganski burrito po receptu Simona Hilla spremit će vas za novi dan i držat će vas sitim do ručka. Poznati holivudski glumac Chris Hemsworth probao je ovaj recept i toliko mu se svidio da ga je odmah uvrstio u svoju fitness aplikaciju Centr, u odjeljak zdravih recepata kako bi korisnici iste mogli sebi pripremati, prenosi Hello Magazin.
2 žličice maslinovog ulja
200 g nasjeckanog tempeha
½ nasjeckanog crvenog luka
2 nasjeckane rajčice
1 češanj sitno nasjeckanog češnjaka
¼ soka od limete
1 sitno nasjeckana jalapeño papričica
sol i papar (po želji)
½ avokada
2 grančice nasjeckanog korijandera
1 mala tortilja (40 g)
Priprema:
U tavi, na srednjoj vatri, ugrijte ulje i pecite tempeh dok ne dobije smeđu boju. Zatim ga izvadite na stranu.
U maloj zdjeli pomiješajte crveni luk, češnjak, rajčice, sok od limete, jalapeño papričicu i začinite po želji.
Zagrijte tortilje do pola u tavi (nekoliko sekundi za svaku stranu), maknite s vatre, nadjenite tempehom, pripremljenom mješavinom, avokadom i svježim korijanderom.
Savijte jednu stranu tortilje prema sredini, zatim i drugu, čvrsto je savijte. Koristite prste kako biste zatvorili tortilju da sastojci ne bi ispali. Kada ste je čvrsto savili, uključite štednjak na visoku temperaturu, stavite tortilju u tavu, okrećite je sve dok strane ne postanu blago hrskave i smeđe. Prerežite tortilju na pola i poslužite.
Dobar tek!