Foto: 123rf
GLAVNI sastojak našeg recepta je morska riba. Prirodno slano meso ribe savršeno odgovara uz slatki sir.
Ne vjerujete?
Isprobajte!
Ne vjerujete?
Isprobajte!
Sastojci:
1 orada (300-400 g)
150 g posnog sira
30 g vrhnja za kuhanje
2 jaja
sol
stevia
Priprema:
1. Ribu očistite i osušite suhom krpom
2. Štapnim mikserom umiksajte posni sir, vrhnje za kuhanje, 2 bjelanjka i 1 žutanjak, prstohvat soli te pola čajne žlice stevije u prahu
3. Oradu stavite u posudu za pečenje i prekrijte pripremljenom smjesom
4. Izmutite žumanjak te ga ravnomjerno prelijte po smjesi
5. Posudu prekrijte aluminijskom folijom
6. Pećnicu zagrijte na 200 °C, umetnite posudu i pecite 20 min, nakon čega skinite foliju i nastavite pečenje još 10 min
Za prilog preporučujemo kuhanu blitvu.
Ovo jelo bogato je proteinima, ali i mastima te je idealan posljednji obrok u danu.
Dodatan plus ovoga jela proizlazi iz činjenice kako ćete se dovoljno zasladiti te vam neće biti potreban desert.
Dobar tek!
Dobar tek!