Riješite se blagdanske nadutosti ovim ukusnim napitkom

Foto: 123rf

NAKON blagdanskih obroka mnogi će se još neko vrijeme osjećati tromo i teško zbog velike količine hrane koju su pojeli.

"Đumbir u sebi ima spojeve koji djeluju protuupalno na organizam, a među njima su i oni koji pozitivno djeluju na probavu pomažući da se hrana brže razgradi prije nego počne fermentirati u želudcu. Zbog toga se i osjećamo naduto i puni smo plinova koji stvaraju opću nelagodu, a možemo je lako otkloniti upravo uz pomoć đumbira", zaključio je za portal Health Josh Ax, američki stručnjak za prirodne lijekove koji je otkrio jednostavni recept za napitak koji će pomoći brže ukloniti simptome nadutosti. 

On nam savjetuje da u doba pojačane konzumacije hrane pijemo čaj od đumbira i hibiskusa, ali ga ne savjetuje trudnicama kojima je hibiskus zabranjen. 

Hibiskus je dobar jer sadrži puno polifenola koji pomažu ubrzati i umiriti probavni trakt, pomažu lakše probaviti ugljikohidrate, a ima i dobra diuretička svojstva koja pomažu kod izlučivanja viška tekućine te tako pomaže i kod zatvora.

Recept je vrlo jednostavan, a okus napitka je osvježavajuć, pomalo kiselkast. 

Za dvije šalice vam treba: 

2 žlice suhog cvijeta hibiskusa 

Komad svježeg đumbira (3-4 centimetara), oguljen i narezane na listiće

Po želji zasladite s malo meda 

Zakuhajte vodu za dvije šalice napitka te prelijete pripremljeni đumbir i suhe cvjetove hibiskusa. Pustite da stoji 10 minuta, procijedite i uživajte u njegovim blagodatima. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.