Ravnatelj škole oduševio iznenađenjem za učenika koji čeka transplantaciju

NICHOLASU Corapi potreban je novi bubreg i cijela škola navija za njega dok iščekuje "utakmicu života", odnosno presađivanje bubrega.

Majka heroja, Kim Corapi, rekla je da je ovaj 10-godišnjak, kada se rodio, imao zatajenje bubrega, što su roditelji saznali dok je Nicholas još bio u maternici. Izvađen mu je jedan bubreg, a drugi koji je radio sa svega 20% snage, služio mu je dovoljno dobro - sve do nedavno.

Pratili su njegovo zdravlje pažljivo kroz sve ove godine, Nicholas je redovito išao na preglede krvi, ali u srpnju, kako kaže njegova mama, jednostavno nije bio svoj.

"Bio je jako umoran i cijelo vrijeme je spavao", rekla je njegova majka. 

Pokazalo se da mu je bubreg totalno nefunkcionalan, stoga je Nicholas sada na dijalizi tri dana tjedno dok čeka presađivanje, prenosi portal GoodMorningAmerica.

Na dane dijalize budi se u 4:30 ujutro kako bi ga odvezli u sat vremena udaljen Boston u kojem ga čekaju brojne obaveze

Jedna od stvari zbog čega je Nicholasov slučaj jedinstven, rekla je njegova mama, taj je što mora primati krv tipa 0-, što značajno smanjuje šanse da će ubrzo pronaći odgovarajućeg davatelja.

Zato su njegovi roditelji otvorili Facebook i web stranice na koje se mogu javiti ljudi koji su zainteresirani da postanu mogući donatori. 

Nicholas voli školu pa su oni za njega pripremili iznenađenje

Iako je dječak učenik trećeg razreda koji voli školu, mora je propustiti dva puta tjedno.

"Njegove učiteljice su me čak preko ljeta zvale da vide kako mu ide. To je tako bliska zajednica i prema svima se postupa kao prema obitelji", rekla je Kim.

Toliko su bliski da je škola smislila plan kako da podigne Nicolasov duh.

"Ravnatelj i jedan od učitelja željeli su učiniti nešto kako bi povećali svijest o njegovoj potrebi za bubregom", rekla je Kim.

Tako su održali svojevrsni skup za svog "Superheroja Nicholasa", a nadimak je stvoren iz dječakove ljubavi prema superherojima. Škola je izradila majice za njegove roditelje iz crteža koji je on napravio, a djeca su se postrojila u hodniku s transparentima i bodrili ga.

"Kad je došlo vrijeme da prođemo hodnikom, nije nas čak ni čekao, samo je proletio kroz hodnik", prisjetila se Kim.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.