Pripremite ukusne i zdrave energetske pločice od samo tri sastojka

Foto: 123RF

RAZMIŠLJATE o slasticama u kojima možete uživati bez imalo grižnje savjesti? One postoje, a još je bolja vijest da ih možete pripremiti u svojoj kuhinji i to od samo tri sastojka. Priprema ovih energetskih pločica vrlo je jednostavna i brza, a recept kasnije možete obogatiti i nekim vama omiljenim namirnicama (lješnjacima, orasima, suhim marelicama, brusnicama, zobenim pahuljicama, cimetom ili kokosom). 

Važno je samo da tri ključna sastojka, datulje, bademe i grožđice, kombinirate u jednakom omjeru (jedna šalica datulja, jedna šalica badema, jedna šalica grožđica).

Priprema:

1. Očistite datulje od koštica, te ih s bademima i grožđicama ubacite u sjeckalicu i fino usitnite. 

2. Mekanu smjesu stavite na prozirnu foliju i rukama ili valjkom razvaljajte na debljinu 1 do 1,5 centimetara debljine. Pokrijte drugom folijom i stavite u hladnjak. 

3. Nakon sat vremena, smjesa će se dovoljno stisnuti tako da je bez problema možete rezati na manje pločice. Svaku pločicu posebno umotajte u foliju jer ih tako možete čuvati i do tjedan dana. 

Sastojci u ovim pločicama neće vas samo zasladiti, već i nahraniti vaš organizam dobrim nutrijentima.

Badem je korisna i zdrava namirnica, njegovo je ljekovito djelovanje višestruko, što su potvrdila i mnoga znanstvena istraživanja; štiti od moždanog i srčanog udara, regulira razinu šećera u krvi, pomaže kod žgaravice, smanjuje razinu lošeg kolesterola, poboljšava moždane funkcije itd. Datulje mnogi nazivaju hranom za mozak, a prirodni šećer koji se u njima nalazi savršena je alternativa običnom šećeru. Potiču probavu, prirodni su lijek za smanjenje boli, a poboljšavaju i izgled kože. Iako izgledom nisu privlačne, grožđice pomažu kod gastrointestinalnih tegoba, artritisa, kamena u bubregu, bolesti srca, anemije i sličnog.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.