Foto: 123rf
Sastojci:
Sastojci:
500 g bezmasne kora za savijače
2 kg jabuka
100 g bjelanjaka
Cimet
Stevia u prahu
Priprema:
1. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje
2. Razdvojite kore
3. Ogulite i naribajte jabuke te prema želji zasladite steviom i pospite cimetom
4. Smjesu posložite uz rub kore te zarolajte
5. Posložene kore premažite bjelanjkom
6. Pećnicu zagrijte na 200°C, umetnite štrudlu i pecite 30 minuta
Energetska i nutritivna vrijednost:
Količina 100 g
Nutrijent Mjerna jedinica Količina
Energetska vrijednost kcal 102,68
Masti g 0,32
Ugljikohidrati g 22,83
Proteini g 2,12
Ovo je savršen desert za poslije treninga!
Također, ne možete pogriješiti ukoliko koristite grožđani šećer, a savršenstvo slatkoće biti će ukoliko njime štrudlu pospete nakon pečenja. U našem slučaju riječ je o štrudli od jabuka, međutim, postoji veliki niz kombinacija voća koje može zamijeniti jabuke. Predlažemo vam da svakako isprobate i štrudlu s višnjama te šumskim voćem i podsjećamo vas kako navedeno voće možete pronaći zamrznuto. Za kraj napominjemo kako je zimsko doba te da s cimetom ne možete pogriješiti!