Majka dvoje djece umrla nakon što je popila previše vode u 20 minuta: Samo se srušila

AMERIKANKA Ashley Summers umrla je nakon što je popila oko dvije litre vode u samo 20 minuta. Ova majka dvoje djece doživjela je takozvano trovanje vodom, donosi britanski Daily Mail.

Za vrijeme nesretnog događaja bila je na obiteljskom ljetovanju, a posljednjeg dana žalila se na vrtoglavicu i glavobolju, što su simptomi dehidracije. Međutim, koliko je god pila, nije nikako uspijevala utažiti žeđ. Kako bi si pomogla, 35-godišnjakinja je gotovo odjednom popila dvije litre vode.

Kada se Summers idući dan vratila kući, srušila se u svojoj garaži i više nije došla k svijesti. U bolnici su liječnici ustanovili kako ima ogromnu oteklinu na mozgu uzrokovanu trovanjem vodom. Ovo se stanje još naziva i hiponatrijemija, a do njega prvenstveno dolazi zbog previše vode u tijelu, a premalo natrija.

''Nismo mogli vjerovati kada smo čuli što joj se dogodilo, bili smo u šoku. Nikada nisam mislio da su ovakve stvari uopće moguće. Znam samo da nam je rekla kako osjeća kao da ne može popiti dovoljno vode. U samo 20 minuta ona je popila četiri velike boce vode'', rekao je njezin brat.

Trovanje vodom ili hiponatrijemija je opasno stanje do kojeg dolazi kada osoba popije prekomjernu količinu vode u prekratkom vremenskom intervalu, prilikom čega složeni tjelesni organski sustavi, prvenstveno bubrezi, ne mogu regulirati ravnotežu vode i elektrolita.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.