Kate Middleton obožava ovaj smoothie s tajnim sastojkom koji čuva liniju

Foto: Instagram  

IAKO smoothieji više nisu na dobrom glasu, pogotovo ne oni za koje i ne znamo što sadrže, činjenica je da se smoothie može napraviti tako da ne obiluje s previše šećera i kalorija. To su im, naime, najveće boljke, zbog kojih mnogi, umjesto da mršave, baš zbog smoothieja ne uspijevaju dostići svoj cilj. 

Ali zato postoje i one bolje varijante, koje vas neće iznenaditi pretjeranim količinama kalorija te će vam doista pomoći skinuti kilograme. 

Previše miksanog voća dat će vam ništa više nego malo vitamina i dosta tekućeg šećera, a dodaci poput kupovnog kikirikija od maslaca, jogurta, čak i mlijeka, također mogu sadržavati skrivene doze praznih kalorija.

Zato ključ savršenog okusa te omjera zdravlja i kvalitetnih nutrijenata leži u - začinima.

Zna to dobro i Kate Middleton koja je cijeli život, zahvaljujući svojoj majci, posvećena zdravoj prehrani, zbog čega nikada nije imala problema s linijom, a upravo su joj začini omiljen dodatak smoothiejima. 

Začini nemaju kalorija, a osim specifičnog okusa, doista daju i novu dimenziju hrani i njezinoj zdravstvenoj vrijednosti. Zbog toga ih koristite svakodnevno, čak i u napicima.

Postoji čitava paleta slatkih začina poput cimeta, muškatnog oraščića i đumbira koji su dokazali svoju moć kod mršavljenja omogućujući vam da smanjite šećer bez žrtvovanja okusa. Uz to, daju bolji osjećaj sitosti, a dokazano je da ljudi koji ih često konzumiraju imaju zdravije srce, bolje im se regulira razina šećera u krvi te poboljšavaju mentalne sposobnosti. 

Budite zato kao vojvotkinja Kate i uživajte u njezinom omiljenom smoothieju koji čini mješavina badema, bobičastog voća, cimeta i listova mente. 

Lako ga je napraviti, a jedna doza ima samo 66 kalorija. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz zdravu hranu, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: zdrava hrana.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.